O nama

Carvel d.o.o. je firma za veleprodaju i maloprodaju obuće i sportske opreme, osnovana 1991. godine.

Sedište firme je u Beogradu – Požeška 42a i Zagrebu – Slavonska avenija 52i.

Carvel je ekskluzivni distributer brazilskih brendova Ipanema, Rider, Grendha, Zaxy, Cartago i Copacabana za tržište jugo-istoćne Evrope i Malte. U sistemu veleprodaje Carvel poseduje široku i rasprostranjenu distributivnu mrežu.

Pored toga, Carvel se bavi i maloprodajom i u svom sastavu ima objekte pod nazivom Carvel Selected Brand Store, u Beogradu, Kragujevcu i Novom Sadu.
 

Zaposleni - 120 ljudi u okviru maloprodajne i veleprodajne mreže. 
Distributivna mreža – 1500 prodavnica u Regionu Balkana 
Regionalni Agenti – 4 Predstavnika 
Sopstvene prodavnice – 9 prodavnica pod nazivom CARVEL SELECTED BRAND STORE 

Geografska tržišna pokrivenost: 
Srbija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Slovenija, Makedonija, Kosovo, Crna Gora, Albanija i Malta. 

Nekad i sad 
Kompanija CARVEL D.O.O. uspesno posluje od 1991. god kao ovlašćeni uvoznik i distributer sportskih i modnih brendova obuće i textila.Tokom proteklih godina uspela je da izgradi mrežu regionalne distribucije u svim zemljama teritorije Balkana i sa mrežom od preko 300 klijenata distribuira proizvode u preko 1.500 prodajnih objekata. 
Sa godišnjim prometom preko 18 mil EUR ,kompanija stalno zaposljava 120 radnika na poslovima veleprodaje, marketinga i maloprodaje robe široke potrošnje. U sistemu kompanije se razvija i sektor maloprodaje pod konceptnim nazivom CARVEL SELECTED BRAND STORE koji kroz 9 maloprodajnih objekata na teritoriji Srbije u svom asortimanu ima i robne marke Tamaris, Geox, S’Oliver, US Polo, British Knights, HiTech, Diadora, adidas, Nike, Reebok i mnogi drugi.
Naša misija je pruzanje vrhunskog servisa u delu zastupanje i distribucija najaktuelnijih svetskih brendova.


Poslovna filozofija komapnije je razvoj distributivnog sistema kroz mrežu poddistributera, dilera i direktnih kupaca . Kao jedan od značajnih razloga za uspeh kompanije Carvel је posvećenost praćenja globalnih brend trendova, zaštita naših klijenta kroz obostranu profitablnost posla, kvalitetan servis kupaca u delu isporuka, marketinška komunikacija sa krajnjim potrošačima i profesionalan odnos. 
Prednost kompanije Carvel je to što u svom prodajnom asortimanu poseduje odlično izbalansiranu ponudu proizvoda prilagođenu prema zahtevima tržišta i potreba krajnjih potrošača. Sa efikasnom logističkom infrastrukturom garantujemo isporuku robe dan nakon porudžbine, nudimo široku paletu kvalitetnih brendova i proizvoda, agresivnim merčandajzingom i snažnom reklamnom kampanjom (TV , časopisi, sponzorstva ...) pružamo pomoć maloprodavcima u plasiranju naših proizvoda. 
Primarni cilj naše organizacije je da budemo reprezenti priznatih svetskih brendova na našem tržištu. Nastojanja kompanije na postojećim tržištima su maksimizacija profita i širenje tržišta putem povećanja obima prodaje. 

Balansiranje izmedju sezona 
Bitno je istaci da je naš portfolio proizvoda pažljivo biran, što nam omogućuje stabilnu prodaju nezavisno od sezone, u svakom segment prodaje. 

Ekonomija obima 
Kombinovanjem renomiranih ali i komercijalnih brendova u našem portfoliu, možemo priuštiti snažan prodajni i marketing tim, što nam s druge strane pruža da koristeći prednosti ekonomije obima ostvarujemo odlične rezultate uz prihvatljivu maržu. 

Odnosi sa medijima 
Naš kvalitetan i profesionalan odnos са medijima omogućava nam da ostvarimo nacionalnu pokrivenost i marketing efikasnost na većini naših brand-projekata. 
Strategija brand building je dokazana mnogo puta i prodor na tržište sa svim našim brendovima jedan je od najvećih po stanovniku u odnosu na druge distributere. 
Praćenje svetshih trendova, upotreba novih kanala komunikacije i odabir pravih alata su ono što kompaniju Carvel plasira u dobro pozicionirane na tržištu. 

Organizacija 
Kompanija Carvel је оrganizovana u odvojene funkcionalne prodajne divizije. Svaka od njih ima posvećen tim za prodaju koji se fokusira na sopstvenoj liniji proizvoda i planirani obim poslovanja. Zajednički marketinški tim brine o medijskim odnosima za sva prodajna odeljenja i čini da svaki brend dobije marketinšku podršku koja mu je potrebna. 

Tržišni status 
Kompanija Carvel nastoji da održi status glavnog sitrubutera za navedene brendove, da proširi svoju distrubutivnu mrežu i asortiman, kao i da sa svojim poslovanjem proširi i na ostala tržišta. 

string(0) ""
string(0) ""